Ο_RMC8459_R Άκης Παρούσης είναι Εκπαιδευτής Ορειβασίας – Αναρρίχησης και Ορειβατικού σκι, καθώς και διπλωματούχος Οδηγός Βουνού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης – E.O.O.A  [Α.Ν. 867/37, Αρ. 19 – ΦΕΚ(Α) 621].

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1975 και έκανε τα πρώτα του ορειβατικά και αναρριχητικά βήματα στον Όλυμπο, σε ηλικία 15 χρόνων. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει εξαιρετικά μεγάλη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην ορειβασία, την αναρρίχηση βράχου και πάγου και το ορειβατικό σκι.

Η δράση του στην Ελλάδα, αριθμεί εκατοντάδες επαναλήψεις διαδρομών μοντέρνας και παραδοσιακής αναρρίχησης στον Όλυμπο, τη Βαράσοβα, τα Μετέωρα, τα Βαρδούσια, την Γκιώνα κ.α. καθώς και καθιέρωση νέων γραμμών, τόσο σε βράχο όσο και σε χειμερινό πεδίο.

Στο εξωτερικό, έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα βουνά της Ευρώπης, σκαρφαλώνοντας μια πλειάδα κλασικών και σημαντικών διαδρομών πάγου και βράχου στην περιοχή του Mont Blanc, τους Δολομίτες, το Grand Paradiso, την Αόστα, κ.α.

Εξίσου έντονη είναι και η δράση του στο ορειβατικό σκι, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογες διασχίσεις, αναβάσεις και καταβάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Διδάσκει ορειβασία, αναρρίχηση και ορειβατικό σκι σε σχολές ορειβατικών συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α, οδηγεί λάτρεις της ορειβασίας και του σκι σε βουνά της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ είναι εκπαιδευτής χιονοδρομίας στην Ακαδημία του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρίζα Αντωνακοπούλου και έχουνε και μία κόρη και δυο γιούς.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.