Location: Alpe d'Huez, Γαλλικές Άλπεις

Περιγραφή

Σε υψόμετρο 1.860 μέτρων ακριβώς στην καρδιά της ομώνυμης χιονοδρομικής περιοχής βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλείς χιονοδρομικές περιοχές της Γαλλίας: η Alpe d’ Huez. Η περιοχή αυτή μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Grenoble το έτος 1968 έγινε αγαπημένος προορισμός για χιλιάδες φίλους του σκι από όλο τον κόσμο. Η περιοχή αυτή θεωρείται η καρδιά ολόκληρης της χιονοδρομικής περιοχής, καθώς βρίσκεται στην καρδιά του ορεινού όγκου Grandes Rousses.


Το Alpe d’ Huez θεωρείται διεθνώς ως ένα από τα πιο αγαπητά θέρετρα χιονοδρομικών αθλημάτων, γεγονός που οφείλεται και στα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα που διαθέτει η συγκεκριμένη περιοχή. Ειδικότερα, επικρατούν συνθήκες που εξασφαλίζουν άριστης ποιότητας χιόνι και μάλιστα σε ηλιόλουστες χιονοδρομικές πίστες. Επίσης, βρίσκει κανείς συναρπαστικές διαδρομές κατάβασης σε βαθύ χιόνι και διασκεδαστικά πάρκα χιονιού (snowparks), αλλά και μία ευχάριστη, παραδοσιακή ατμόσφαιρα μέσα σε έναν κατά τα άλλα μοντέρνο χιονοδρομικό σταθμό, που προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία ψυχαγωγικών δυνατοτήτων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η μοναδική πανοραμική θέα από την κορυφή του παγετώνα Pic Blanc, από όπου είναι ορατό περίπου το ένα πέμπτο της γαλλικής ενδοχώρας.

Χαρακτηριστικά του Χιονοδρομικού Κέντρου

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει στο παράρτημα Isère κατάλληλες εγκαταστάσεις, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και των έμπειρων φίλων του σκι από κάθε άποψη. Με συνολικά 250 καλα στρωμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα χιλιόμετρα πίστας σε υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ των 1.120 και 3.330 μέτρων το χιονοδρομικό κέντρο Alpe d’ Huez θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες περιοχές χειμερινών αθλημάτων στις γαλλικές βόρειες Άλπεις.

Περίπου 80 εναέριοι αναβατήρες συμβάλλουν, ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πάνω από 100 πιστών του χιονοδρομικού κέντρου από οποιοδήποτε σημείο γρήγορα και εύκολα. Πέρα από αυτά, περισσότερα από 900 κανόνια χιονιού εγγυώνται ότι θα εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες χιονιού για ολόκληρη τη σεζόν λειτουργίας του κέντρου.

Οι φίλοι του σκι όλων των επιπέδων μπορούν να απολαύσουν στο L‘Alpe d’ Huez μία μοναδική θέα στα βουνά των Βορείων Άλπεων. Πολυ κοντά στον χιονοδρομικό σταθμό οι αρχάριοι και οι μέτριου επιπέδου σκιέρ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές μπλε και πράσινες πίστες με όμορφες και πλατιές διαδρομές κατάβασης. Ενώ σε λίγο μεγαλύτερο υψόμετρο οι πιο έμπειροι σκιερ μπορούν να βρουν πλήθος από κόκκινες πίστες. Επίσης, ακόμα ψηλότερα προς την κατεύθυνση του παγετώνων περιμένουν τους πραγματικούς επαγγελματίες σκιέρ διάφορες χιονοδρομικές προκλήσεις.

Το Χ/Κ σε αριθμούς

Υψόμετρο: 1.860 μ.

Χλμ πίστας: 250 (εύκολο 52 χλμ, μέσο 129 χλμ, δύσκολο 69 χλμ)

Αριθμός πιστών σκι: 137 (πράσινο 43, μπλε 38, κόκκινο 40, μαύρο 16)

Αναβατήρες: 66 (συρόμενοι 27, εναέριοι με καθίσματα 24, τηλεκαμπίνες 15)

Διαμονή

Η διαμονή μας θα γίνει στο πλήρως ανακαινισμένο Hotel Club MMV Les Bergers, το οποίο έχει πρόσφατα ταξινομηθεί ως Holiday Village 4*. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην είσοδο του Χιονοδρομικού Κέντρου με απευθείας πρόσβαση στις πίστες σκι. Διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, καθώς και μίνι οικογενειακές σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν 4-5 άτομα.

Ski Package

Περιλαμβάνει:

– Διαμονή 7 διανυκτερεύσεων στο Hotel Club MMV Les Bergers με ημιδιατροφή.
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Γενεύη – Αθήνα

– Μεταφορά από το αεροδρόμιο της Γενεύης  προς το ξενοδοχείο και πίσω
– Ski pass για 6 ημέρες
– Ομαδική ασφάλιση

Τιμή κατ’ άτομο: 1.360 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο:

 6944357390 Τσέγκας Δημήτρης  – [email protected]

Δήλωση συμμετοχής