Duration: 04 Μαρ 2018
Location: Χαράδρα Φλαμπουρίτσας, Ζήρεια
Price: 30 €

Περιγραφή

Η Ζήρεια ή Κυλλήνη βρίσκεται στα Τρίκαλα Κορινθίας και αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, μετά τον Ταΰγετο με υψόμετρο 2.374 μ. Το όνομα «Κυλλήνη» προέρχεται από τη λέξη «κυλλός» και υποδηλώνει τα απόκρημνα και γεμάτο κοιλώματα σημεία του βουνού αυτού.

Στη σημερινή μας εξόρμηση θα διασχίσουμε τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και χωρίζει το βουνό σε δύο διακριτούς όγκους, τη Μεγάλη Ζήρεια (υψηλότερη κορυφή 2.374 μ.) και τη Μικρή Ζήρεια (2.117 μ). Η έντονη βιοποικιλότητα της κοιλάδας την καθιστά πυρήνα της ευρύτερης περιοχής. Εκεί πηγάζει και ο ποταμός Σύθας που εκβάλει στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου.
Το μονοπάτι στο οποίο θα περπατήσουμε, πραγματικά αποκαλύπτει τη μαγεία του βιοτόπου της χαράδρας της Φλαμπουρίτσας, διασχίζοντας την σε πολύ βατή και καλά σηματοδοτημένη διαδρομή μέχρι τα λιβάδια των πηγών του Σύθα.

Ξεκινώντας από τη θέση Βαρνεβό σε υψόμετρο 1.380 μ. όπου βρίσκονται το χαρακτηριστικό ξύλινο κιόσκι και το πυροφυλάκειο, γρήγορα θα μπούμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι και θα κατηφορίσουμε στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.  Η πεζοπορία αρχικά ξετυλίγεται στη σκιά δάσους κωνοφόρων, μαύρης πεύκης και κεφαλληνιακής ελάτης, ενώ μετά το μέσο της διαδρομής μας θα ακολουθήσουμε την κοίτη του Σύθα, άλλοτε στα δεξιά και άλλοτε στα αριστερά μέχρι να καταλήξουμε στα λιβάδια των πηγών του ποταμού, όπου θα κάνουμε και ένα διάλειμμα για ξεκούραση. Μετά τη χορταστική μας στάση θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και ανηφορίζοντας θα οδηγηθούμε στο οροπέδιο, κοντά στο Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας, όπου θα ολοκληρωθεί και τυπικά η πανέμορφη διαδρομή μας. Το πούλμαν θα μας μεταφέρει στα Μεσαία Τρίκαλα, όπου οι επιλογές μας για φαγητό, βόλτα και ξεκούραση θα είναι αρκετές, προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σημείο συνάντησης:  Καλλιμάρμαρο & Πλατεία Πλατάνου, Κηφισιά
Ώρα συνάντησης στο Καλλιμάρμαρο 6.15
Αναχώρηση από Καλλιμάρμαρο 6.30
Αναχώρηση από Κηφισιά 7.00
Άφιξη στο Βαρνεβό & ετοιμασίες για τη πεζοπορία 10.00
Έναρξη πεζοπορίας 10.30
Τέλος πεζοπορίας (Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας) 14.30
Μεσημεριανό γεύμα στα Τρίκαλα Κορινθίας 15.30
Αναχώρηση για Αθήνα 18.00
Άφιξη στην Αθήνα 21.00

Πληροφορίες

Χαρακτηριστικά Πεζοπορίας

Θέση Βαρνεβό – Χαράδρα Φλαμπουρίτσας – Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας
Απόσταση: ~ 11 χλμ
Διάρκεια: : ~ 4 ώρες μαζί με τις στάσεις και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας
Υψομετρικά Ανάβασης: 783 μ.
Υψομετρικά Κατάβασης: 1.060 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 1.218 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1.471 μ.

  • Επίπεδο δυσκολίας: Α Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών. Κατάλληλη και για αρχάριους με στοιχειώδη φυσική κατάσταση.
  • Με τη λήξη της πεζοπορίας θα βρεθούμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας και από εκεί θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας για φαγητό και καφέ.
  • Όπως αναφέρεται και στους όρους συμμετοχής, η εκδρομή θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή

Κάνετε την εγγραφή σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.
2.Τηλεφωνικά στο 6932315005
3. Μέσω mail στο [email protected] με απαραίτητη δήλωση ονοματεπώνυμου, κινητού τηλεφώνου, ημ. γέννησης και σημείου επιβίβασης.
4. Στα γραφεία της Escape Plans, Ναυσικάς 4, Γλυφάδα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Κόστος συμμετοχής: 30 € 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Η μεταφορά με πούλμαν από/προς Αθήνα
  • Πιστοποιημένος οδηγός πεζοπορίας & συνοδοί
  • Ομαδική ασφάλιση όλων των συμμετεχόντων και
  • ΦΠΑ 24%

Η θέση του κάθε συμμετέχοντα στην εκδρομή κατοχυρώνεται με την εξόφληση του ποσού της.

Τρόποι πληρωμής:

1) Μέσω κατάθεσης στην τράπεζα ALPHA BANK (Αριθμός λογαριασμού IBANGR6901401150115002101306374), αναγράφοντας στην αιτιολογία το “Ονοματεπώνυμό σας/ΖΗΡΕΙΑ”.

2) Στα γραφεία μας, Ναυσικάς 4, Γλυφάδα με μετρητά, πιστωστική ή χρεωστική κάρτα (το γραφείο μας διαθέτει POS) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Δήλωση συμμετοχής