Duration: 17 Φεβ 2018 - 19 Φεβ 2018
Location: Όλυμπος
Price: 180 €

Περιγραφή

Τρεις ημέρες και τρεις υπέροχες διαδρομές στα χιονισμένα μονοπάτια του Ολύμπου.

Όλυμπος, το βουνό των 12 Θεών και των τεσσάρων εποχών. Η κάθε εποχή στον μυθικό Όλυμπο είναι ιδιαίτερη. Ο χειμώνας όμως, μπορεί να χαρίσει στον πεζοπόρο μοναδικές στιγμές επαφής με την φύση, σε λευκό τοπίο, και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Το τριήμερο, έχει ως βάση το πανέμορφο Λιτόχωρο, και η  ομάδα της Escape Plans έχει ετοιμάσει μια σειρά προσεγμένων διαδρομών στα ανατολικά μονοπάτια του βουνού, που συνδυάζουν υψηλή αισθητική και απίστευτη θέα.

Για τη διαμονή στο βουνό, έχουμε επιλέξει το φιλόξενο και ζεστό ορειβατικό καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στα 1.950μ. ενώ στο Λιτόχωρο έναν γραφικό και άνετο ξενώνα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018:

Αναχωρούμε οδικώς νωρίς το πρωί από την Αθήνα και αφού κάνουμε μια σύντομη στάση στο Λιτόχωρο για διάλειμμα και ενημέρωση για το πρόγραμμα της ημέρας, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Γκορτσιά στα 1.100μ., όπου και θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας για το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας σε υψόμετρο 1.950μ. όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή 3 ωρών, σε δάσος κωνοφόρων και φυλλοβόλων δέντρων, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, που με την παρουσία χιονιού γίνεται ακόμη πιο αισθητική. Στο καταφύγιο θα υπάρξει χρόνος για φαγητό και ξεκούραση, ενώ το βράδυ θα ενημερωθούμε αναλυτικά από τον αρχηγό της εκδρομής και οδηγό βουνού Άκη Παρούσηγια το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Το πρωί θα ξυπνήσουμε νωρίς και αφού απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου και πάρουμε το πρωινό μας, ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο σκέλος της πεζοπορίας μας. Με αφετηρία  το καταφύγιο και κατευθυνόμενοι προς τον Στράγγο, θα διασχίσουμε τη νότια όψη του βουνού, και μέσω της διασταύρωσης με το Γομαρόσταλο, θα κατευθυνθούμε στα Πριόνια 1.100μ., σε 3 ώρες πεζοπορίας.

Θα ακολουθήσει χορταστική στάση στα Πριόνια για ξεκούραση, ζεστό τσάι και σούπα και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η κατάβαση του Ενιπέα, μέχρι την παλαιά Μονή Αγ. Διονυσίου. Στο πανέμορφο αυτό κομμάτι του φαραγγιού, θα επισκεφτούμε τον καταρράκτη και την λίμνη, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μοναστήρι (σύνολο 2 ώρες). Επιστροφή στο Λιτόχωρο νωρίς το απόγευμα, εγκατάσταση στον ξενώνα Αφροδίτη, βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Το πρωί δίνουμε ραντεβού στην τραπεζαρία για το πρωινό. Η σημερινή ημέρα, περιλαμβάνει μια μικρή αλλά πανέμορφη πεζοπορία, που ξεκινά από το Λιτόχωρο και καταλήγει στην κορυφή της Γκόλνας στα 1.100μ. Το μονοπάτι προς την κορυφή (1 ½ ώρα), έχει συνεχή θέα προς την θάλασσα και διέρχεται από πανέμορφα δάση. Στην κορυφή θα γίνει μια απολαυστική στάση στην για σνακ, ξεκούραση και φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Λιτόχωρο νωρίς το μεσημέρι για να απολαύσουμε παραδοσιακό, σαρακοστιανό φαγητό σε ταβέρνα και θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Σημείο συνάντησης:  Καλλιμάρμαρο & Πλατεία Πλατάνου Κηφισιά 
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα συνάντησης: 4.15
Αναχώρηση από Καλλιμάρμαρο: 4.30
Αναχώρηση από Κηφισιά: 5.00
Άφιξη στην Γκορτσιά και ετοιμασίες για πεζοπορία: 10.30
Έναρξη πεζοπορίας από Γκορτσιά: 11.00
Άφιξη στο Καταφύγιο «Πετρόστρουγκα»: 15.00
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018
Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση 8.00
Έναρξη πεζοπορίας για τα Πριόνια (μέσω Γομαρόσταλου) 9.00
Άφιξη στα Πριόνια 12.00
Κατάβαση φαραγγιού του Ενιπέα μέχρι τη Μονή του Αγίου Διονυσίου 12.30
Άφιξη στο Λιτόχωρο και εγκατάσταση στον ξενώνα 15.00
Κ. Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Πρωινό στον ξενώνα 8.00
Έναρξη πεζοπορίας για την Γκόλνα 9.00
Επιστροφή στο Λιτόχωρο και ετοιμασίες για αναχώρηση 12.30
Φαγητό σε ταβέρνα & ελεύθερος χρόνος στο Λιτόχωρο 13.30
Αναχώρηση για Αθήνα 16.00
Άφιξη στην Αθήνα 22.00

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χαρακτηριστικά Πεζοπορίας

Γκορτσιά – Καταφύγιο «Πετρόστρουγκας»

 • Απόσταση: 6,8χλμ
 • Διάρκεια: : ~ 4 ώρεςμαζί με τις στάσεις και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας
 • Υψομετρική Διαφορά Ανάβασης:831μ.
 • Μέγιστο Υψόμετρο:939 μ.
 • Ελάχιστο Υψόμετρο:127 μ.

Καταφύγιο «Πετρόστρουγκας» – Πριόνια

 • Απόσταση: 6 χλμ
 • Διάρκεια: : 3 ώρες
 • Υψομετρική Διαφορά Κατάβασης: 850 μ.
 • Μέγιστο Υψόμετρο: 1950 μ.
 • Ελάχιστο Υψόμετρο: 1100 μ.

Πριόνια – Παλαιά Μονή Αγ.Διονυσίου

 • Απόσταση: 6 χλμ
 • Διάρκεια: : 2 ώρες μαζί με τα διαλείμματα και την ξενάγηση στη Μονή
 • Υψομετρική Διαφορά Κατάβασης: 479 μ.
 • Μέγιστο Υψόμετρο: 1100 μ.
 • Ελάχιστο Υψόμετρο: 760 μ.

Λιτόχωρο – Γκόλνα – Λιτόχωρο

 • Απόσταση: ~ 8χλμ
 • Διάρκεια: : ~ 4 ώρες μαζί με τα διαλείμματα και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας
 • Υψομετρική Διαφορά Ανάβασης: 686 μ.
 • Υψομετρική Διαφορά Κατάβασης: 686 μ.
 • Μέγιστο Υψόμετρο:976 μ.
 • Ελάχιστο Υψόμετρο:327 μ.

Επίπεδο δυσκολίας 
Κατηγορία Β: Αναβάσεις μονοήμερες, διήμερες ή τριήμερες, σε ψηλά βουνά ή διασχίσεις, διάρκειας άνω των 5 ωρών. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ανάλογος χειμερινός εξοπλισμός.

Διαμονή
Το πρώτο βράδυ θα διανυκτερεύσουμε στο καταφύγιο «Πετρόστρουγκα» σε υψόμετρο 1.950 μ., μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και υπεραιωνόβια ρόμπολα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το δεύτερο βράδυ θα μείνουμε στο ανακαινισμένο αρχοντικό Αφροδίτη στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου, το οποίο έχει  βαθμολογία 4,5/5 στο tripadvisor.  Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όροι Συμμετοχής
Παρακαλούμε πολύ να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και μπορούν να γίνουν με έναν από τους παρακάτω τρόπους: :

1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στο site μας και δηλώνοντας στο πεδίο «Μήνυμα» το είδος δωματίου που επιθυμείτε (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο).
2.Τηλεφωνικά στο 6932315005
3. Μέσω mail στο [email protected] με απαραίτητη δήλωση ονοματεπώνυμου, κινητού τηλεφώνου, ημ. γέννησης και σημείου επιβίβασης.
4. Στα γραφεία της Escape Plans, Ναυσικάς 4, Γλυφάδα (κατόπιν συνεννόησης)

Κόστος εκδρομής: 180 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά με πούλμαν από/προς Αθήνα
 • Επαγγελματίας οδηγός βουνού για 3 ημέρες και συνοδοί
 • Μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας
 • Μια διανυκτέρευση στο αρχοντικό Αφροδίτη (με πρωινό)
 • Ασφάλιση όλων των συμμετεχόντων
 • Η οργάνωση και υλοποίηση της εκδρομής από την Escape Plans.
 • Φ.Π.Α. (24%)

– Για όσους μεταβούν στο Λιτόχωρο με δικό τους μεταφορικό μέσο και συναντήσουν εκεί την ομάδα, το κόστος διαμορφώνεται στα 130 €.

– Η παραπάνω τιμή αφορά διαμονή σε δίκλινο δωμάτιοΣε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για μονόκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο, παρακαλούμε επινοινωνήστε μαζί μας.

– Στο κόστος ΔΕΝ περιλαμβάνεται η διατροφή. Τo καταφύγιο που θα διανυκτερεύσουμε διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και ο καθένας μπορεί να επιλέξει το γεύμα που επιθυμεί.

Στο Λιτόχωρο μπορείτε να γευματίσετε όπου προτιμάτε καλύτερα. Ωστόσο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, λόγω και της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης ημέρας και της αυξημένης ζήτησης, θα έχουμε κάνει κράτηση στην ταβέρνα «Ερατώ» στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου.

Η θέση του κάθε συμμετέχοντα στην εκδρομή κατοχυρώνεται με την εξόφληση του ποσού της.

Τρόποι πληρωμής:

 1. Μέσω κατάθεσης στην τράπεζα ALPHABANK (Αριθμός λογαριασμού IBAN: GR6901401150115002101306374), αναγράφοντας στην αιτιολογία το “Oνοματεπώνυμό σας/ΟΛΥΜΠΟΣ”).
 2. Στα γραφεία της Escape Plans, Ναυσικάς 4, Γλυφάδα με μετρητά, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (το γραφείο μας διαθέτει POS) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Δήλωση συμμετοχής