Duration: 17 Μαρ 2018 - 18 Μαρ 2018
Location: Ποταμός Λούσιος, Ορεινή Αρκαδία
Price: 158 €

Περιγραφή

Λίγες ημέρες μετά και την επίσημη έλευση της άνοιξης επισκεπτόμαστε την Ορεινή Αρκαδία όπου θα έχουμε τη δυνατότητα σε ένα «γεμάτο» διήμερο να απολαύσουμε την αρκαδική φύση πεζοπορώντας σε μια πανέμορφη διαδρομή στο Μαίναλο, αλλά και κάνωντας rafting στον ποταμό Λούσιο. Την πρώτη ημέρα και ακολουθώντας το 4ο μονοπάτι του Menalon Trail θα περπατήσουμε από την Ελάτη μέχρι τη Βυτίνα, ενώ τη δεύτερη σας προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια μοναδική περιπέτεια rafting σε δυο από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας. Ο ποταμός Λούσιος αφού διατρέξει το φαράγγι του, μήκους 5 χλμ. περίπου, χύνεται στον Αλφειό και αυτός με τη σειρά του καταλήγει στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ποταμός Αλφειός διασχίζει ολόκληρο το Ιόνιο και φθάνει μέχρι την Σικελία. Οι εναλλαγές στο τοπίο, η πλούσια βλάστηση και οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των βράχων μας δίνουν μια ξεκάθαρη οπτική του φυσικού περιβάλλοντος του ποταμού που μόνο με καταβάσεις rafting μπορούμε να εξερευνήσουμε.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Menalon Trail#4: Ελάτη – Βυτίνα

Αναχωρούμε οδικώς το πρωί από την Αθήνα και μετά από περίπου τρεις ώρες θα φτάσουμε στη Βυτίνα. Αφού εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο Αίγλη, θα αναχωρήσουμε για την Ελάτη απ’ όπου θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μας προς τη Βυτίνα. Η συγκεριμένη διαδρομή αποτελεί το 4ο τμήμα του Menalon Trail (διεθνώς πιστοποιημένο μονοππάτι) και είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα τμήματά του.  H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι εύκολη και κατάλληλη για όλους. Είναι μήκους περίπου 9 χλμ περίπου και συνολικής διάρκειας 3,5 ωρών μαζί με τις στάσεις και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας. Με τη λήξη της πεζοπορίας θα υπάρξει χρόνος για χαλάρωση και φαγητό στη Βυτίνα και ελεύθερος χρόνος.

2η ημέρα: Rafting στον ποταμό Λούσιο

Μετά το πρωινό μας και το check out, συναντιόμαστε στις 9.45 στην είσοδο του ξενοδοχείου για να αναχωρήσουμε για τα Μάραθα. Εκεί θα συναντήσουμε τους συνεργάτες μας για τη δραστηριότητα του rafting. Ξεκινάμε την κατάβαση στο ποταμό Λούσιο από το γεφύρι του Ατσίχολου Αρκαδίας με πλήρη εξοπλισμό, και με τη βοήθεια έμπειρων συνοδών-οδηγών ποταμού. Κατά την κατάβαση απολαμβάνουμε ένα παραμυθένιο φυσικό περιβάλλον γεμάτο πλούσια βλάστηση και γάργαρα νερά. Αφού διασχίσουμε 3 χλμ. στον παιχνιδιάρη Λούσιο στη συνέχεια πέφτουμε στο μεγαλύτερο ποτάμι της Πελοποννήσου τον Αλφειό όπου συνεχίζουμε για άλλα 2,5 χλμ μέχρι το τέλος της διαδρομής μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 λεπτά χρόνο προετοιμασίας, 2-2,5 ώρες κατάβασης & 30 λεπτά διάλειμμα. Με τη λήξη της δρασηριότητας θα μεταφερθούμε πάλι στη βάση όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα μέσα στη φύση που θα έχουμε ετοιμάσει για εσάς, προτού αναχωρήσουμε και πάλι για την Αθήνα.

Σημείο συνάντησης:  Καλλιμάρμαρο & Πλατεία Πλατάνου, Κηφισιά
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Ώρα συνάντησης στο Καλλιμάρμαρο 6.15
Αναχώρηση από Καλλιμάρμαρο 6.30
Αναχώρηση από Κηφισιά 7.00
Άφιξη στη Βυτίνα & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 10.00
Αναχώρηση για την Ελάτη 10.30
Άφιξη στην Ελάτη & προετοιμασία για πεζοπορία 11.00
Έναρξη πεζοπορίας 11.00
Άφιξη στη Βυτίνα & φαγητό σε ταβέρνα 14.30
Ελεύθερο Πρόγραμμα 16.30
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
Πρωινό στο ξενοδοχείο 8.30
Check out & αναχώρηση για τα Μάραθα 9.45
Άφιξη στα Μάραθα (Βλαχοράφτη) Αρκαδίας 11.00
Έναρξη rafting 11.00
Λήξη δραστηριότητας & μεσημεριανό γεύμα στη φύση 15.00
Αναχώρηση για Αθήνα 17.00
Άφιξη στην Αθήνα 20.30

Πληροφορίες

Χαρακτηριστικά Πεζοπορίας (Ελάτη – Βυτίνα)
Απόσταση: ~ 9 χλμ
Διάρκεια: : ~ 3,5 ώρες μαζί με τις στάσεις και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας
Υψομετρικά Ανάβασης: 234 μ.
Υψομετρικά Κατάβασης: 375 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 918 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1.180 μ.
Επίπεδο δυσκολίας: Α (Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών. Κατάλληλη και για αρχάριους με στοιχειώδη φυσική κατάσταση).

Rafting στον ποταμό Λούσιο

Το rafting είναι μια δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους όπου ο καθένας χωρίς ιδιαίτερη φυσική κατάσταση έχει την δυνατότητα να συμμετέχει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 λεπτά χρόνο προετοιμασίας, 2-2,5 ώρες κατάβασης, 30 λεπτά, κολύμπι, ξεκούραση, Οι καταβάσεις εκτελούνται εφόσον οι συνθήκες (στάθμη ποταμού) το επιτρέπουν.

Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μαζί του:

 1. Μαγιό
 2. Πετσέτα
 3. Ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια το οποίο θα βραχεί. Κατάλληλα είναι παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια (Ανοιχτά παπούτσια ή σαγιονάρες είναι ακατάλληλα)

Χαρακτηριστικά

Ώρα έναρξης: 11:00
Σημείο Συνάντησης: Μάραθα Αρκαδίας
Μήκος διαδρομής: 6 χλμ
Τύπος διαδρομής: Ποτάμια διάσχιση με φουσκωτές βάρκες – rafting
Χρόνος δραστηριότητας με διαλείμματα: ~ 4 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Καταλληλότητα: Κατάλληλο για όλους / Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία

 • Διαμονή: Η διαμονή μας είναι προγραμματισμένη να γίνει στο ξενοδοχείο Αίγλη στη Βυτίνα, πολύ κοντά από την κεντρική πλατεία του χωριού. Το ξενοδοχείο διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια. Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό για την Κυριακή το πρωί.
 • Όπως αναφέρεται και στους όρους συμμετοχής, η εκδρομή θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή

Κάνετε την εγγραφή σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στο site μας και δηλώνοντας στο πεδίο «Μήνυμα» το είδος δωματίου που επιθυμείτε (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο).
2.Τηλεφωνικά στο 6932315005
3. Μέσω mail στο [email protected] με απαραίτητη δήλωση ονοματεπώνυμου, κινητού τηλεφώνου, ημ. γέννησης και σημείου επιβίβασης.
4. Στα γραφεία της Escape Plans, Κυριαζή 6-8, Κηφισιά

Κόστος συμμετοχής: 158 € 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

 • Η μεταφορά με πούλμαν από/προς Αθήνα.
 • 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο Αίγλη στη Βυτίνα.
 • Οδηγός πεζοπορίας & συνοδοί.
 • H δραστηριότητα του rafting στην οποία περιλαμβάνονται: α) οδηγός ποταμού-συνοδός, β) η οργάνωση της εκδρομής- ξενάγηση, γ) πλήρης εξοπλισμός rafting (κράνος, σωσίβιο στολή neoprene, αδιάβροχο) δ) τοπικές μεταφορές.
 • Μεσημεριανό γεύμα στη φύση (Κυριακή μεσημέρι)
 • Φωτογραφίες από όλες τις δραστηριότητες του διημέρου
 • Ομαδική ασφάλιση όλων των συμμετεχόντων και
 • ΦΠΑ 24%

-Η παραπάνω τιμή αφορά διαμονή σε δίκλινο δωμάτιοΣε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για μονόκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο, παρακαλούμε επινοινωνήστε μαζί μας.
-Η θέση του κάθε συμμετέχοντα στην εκδρομή κατοχυρώνεται με την εξόφληση του ποσού της. Δεν τηρείται προτεραιότητα με προφορική δήλωση συμμετοχής.

Τρόποι πληρωμής:

1) Μέσω κατάθεσης στην τράπεζα ALPHA BANK (Αριθμός λογαριασμού IBANGR6901401150115002101306374), αναγράφοντας στην αιτιολογία το “Ονοματεπώνυμό σας/ΑΡΚΑΔΙΑ”.

2) Στα γραφεία μας, Κυριαζή 6-8, Κηφισιά με μετρητά, πιστωστική ή χρεωστική κάρτα (το γραφείο μας διαθέτει POS)

Δήλωση συμμετοχής