Duration: 22 Απρ 2018
Location: Φαράγγι Βουραϊκού, Αχαΐα
Price: 30 €

Περιγραφή

Η Escape Plans σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας, τη μοναδική διαδρομή μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, τον οποίο διασχίζει ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Ο Βουραϊκός ποταμός πηγάζει από τα βουνά των Καλαβρύτων ανάμεσα στις ανατολικές προεκτάσεις του Ερύμανθου και δυτικές του Χελμού και ρέει με βόρεια κατεύθυνση στα δυτικά του νόμου Αχαΐας. Το μήκος του είναι περίπου 40 χλμ. Μετά τα Καλάβρυτα ο Βουραϊκός έχει ανοίξει βαθύ και απόκρημνο φαράγγι μήκους 20 χιλ., μέσα στο οποίο κινείται ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό. Πρόκειται για μία σιδηροδρομική γραμμή που έχει χαρακτηριστεί ως η θεαματικότερη σε ολόκληρα τα Βαλκάνια και η οποία έχει συνολικό μήκος 22 χλμ.

Η εκδρομή μας θα ξεκινήσει με μια σύντομη επίσκεψη στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, ένα ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, κτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού σε υψόμετρο 940 μέτρων.
Στη συνέχεια, από το Μέγα Σπήλαιο θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας, όπου μετά από περίπου 40’ θα φτάσουμε στο χωριό Κάτω Ζαχλωρού. Εκεί βρίσκεται ο σταθμός του Οδοντωτού «Μέγα Σπήλαιο» και από το σημείο εκείνο ξεκινάει η διαδρομή μας κατά μήκος των γραμμών του τρένου προς το Διακοπτό. Η συγκεκριμένη διαδρομή, μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού αποτελεί το ομορφότερο τμήμα της πεζοπορίας μας και αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Άγρια φύση, ορμητικά νερά, μικρές σήραγγες και εντυπωσιακές γέφυρες συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό της φύσης στη διαδρομή μας προς το Διακοπτό, σε μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σημείο συνάντησης:  Καλλιμάρμαρο & Πλατεία Πλατάνου, Κηφισιά
Ώρα συνάντησης στο Καλλιμάρμαρο 6.00
Αναχώρηση από Καλλιμάρμαρο 6.30
Αναχώρηση από Κηφισιά 7.00
Άφιξη στο Μέγα Σπήλαιο – Επίσκεψη 10.00
Έναρξη πεζοπορίας: Μέγα Σπήλαιο – Κ. Ζαχλωρού – Φαράγγι Βουραϊκού -Διακοπτό 11.00
Άφιξη στο Διακοπτό και μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα 16.00
Αναχώρηση για Αθήνα 18.00
Άφιξη στην Αθήνα 21.00

Πληροφορίες

Χαρακτηριστικά Πεζοπορίας

Απόσταση: ~16 χλμ
Διάρκεια: : ~ 5 ώρες μαζί με τις στάσεις και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας
Υψομετρικά Ανάβασης: 482 μ.
Υψομετρικά Κατάβασης: 1.208 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 50 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 859 μ.

  • Επίπεδο δυσκολίας: Α Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.
  • Η πεζοπορία μας ολοκληρώνεται στο Διακοπτό, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για να αλλάξετε ρούχα και να αφήσετε ότι δε χρειάζεστε. Θα υπάρξει χρόνος για φαγητό και καφέ. 
  • Όπως αναφέρεται και στους όρους συμμετοχής, η εκδρομή θα διεξαχθεί μόνο σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή

Κάνετε την εγγραφή σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.
2.Τηλεφωνικά στο 6932315005
3. Μέσω mail στο [email protected] με απαραίτητη δήλωση ονοματεπώνυμου, κινητού τηλεφώνου, ημ. γέννησης και σημείου επιβίβασης.
4. Στα γραφεία της Escape Plans, Κηφισίας 141, Μαρούσι (εντός καταστήματος Escape).

Κόστος συμμετοχής: 30 € 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Η μεταφορά με πούλμαν από/προς Αθήνα
  • Πιστοποιημένος οδηγός πεζοπορίας & συνοδοί
  • Ομαδική ασφάλιση όλων των συμμετεχόντων και
  • ΦΠΑ 24%

Η θέση του κάθε συμμετέχοντα στην εκδρομή κατοχυρώνεται με την εξόφληση του ποσού της.

Τρόποι πληρωμής:

1) Μέσω κατάθεσης στην τράπεζα ALPHA BANK (Αριθμός λογαριασμού IBANGR6901401150115002101306374), αναγράφοντας στην αιτιολογία το “Ονοματεπώνυμό σας/ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ”.

2) Στα γραφεία μας, Κηφισίας 141, Μαρούσι (εντός καταστήματος Escape) με μετρητά, πιστωστική ή χρεωστική κάρτα (το γραφείο μας διαθέτει POS) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Δήλωση συμμετοχής